22. 12. 2020

Vánoce bez bodů

Aktuálně první tým tabulky přijel na předvánoční bitvu na sever Moravy. Beskydy si chtěly po porážce od Zlína spravit chuť a tak se dala očekávat pěkná sportovní podívaná. Jihočeši však předvedli koncentrovaný a téměř bezchybný výkon, nepustili domácí do větších šancí a v zápase bez větších potíží zvítězili.

Začátek zápasu se lépe povedl hostům. Trenér domácích Jakub Salon se snažil nepříznivý vývoj zastavit poprvé time-outem již za stavu 2:5. Hosté celý set tlačili domácí výborným servisem a postupně si vybojovali až sedmi bodový náskok. Beskydům nepomohlo ani střídání, kdy do hry zasáhli hned tři místní odchovanci. Univerzála Romanuttiho vystřídal Prokůpek, nahrávače Dolgopolova mladý Tom Mišek a smečaře Mečiara třetí domácí mladíček Pospíšil. Beskydům to však nepomohlo ke zvratu ve skóre a České Budějovice hrající v pohodě a v podstatě bezchybně bez větších potíží v setu zvítězily 25:13

Druhý set začal vyrovnaně, s výrazně větším nábojem a pohlednějším volejbalem. Až do stavu 12:12 se bojovalo o každý míč. Pak při podání kapitána hostí Macha Budějovice bodově odskočily a náskok si s přehledem uhlídaly až do vítězného konce.

Do třetího setu nastoupily Beskydy opět s několika mladými hráči už v základní sestavě, ale překvapení se nekonalo. Hosté svou kvalitní hrou založenou na výborném servisu a koncentrované obraně měli po celou dobu vývoj skóre pod kontrolou a bez větších dramat dotáhli set i celý zápas do vítězného konce.