10. 10. 2020

Drama se šťastným koncem

V dalším kole letošní UNIQA Extraligy mužů proti sobě nastoupily dva moravské celky. Na naši palubovku zavítal výborně rozehraný Zlín, který měl za sebou čtvrteční vítězství nad Kladnem. Naši borci si naopak po prohře v Brně chtěl spravit chuť, takže se dala očekávat pěkná sportovní bitva.

První dva sety však nenapovídaly tomu, že by mělo dojít ke správné sportovní řeži. Náš tým držel opratě zápasu pevně ve svých rukou a kvalitnějším podáním i příjmem s přehledem kontroloval zápas. Ve třetím setu jsme však polevili v koncentraci, čehož soupeř okamžitě využil a o jeho vítězi se rozhodovalo až v dramatické a velmi emotivní koncovce. V té tahali za delší konec nakonec hosté ze Zlína a bojovalo se dál. Čtvrtý set získal zásluhou zlepšené hry zaslouženě soupeř a o vítězi zápasu tak musel rozhodnout až tie-break, do kterého jsme nastoupili velmi koncentrovaně a s velkou chutí po vítězství. Osobností pátého setu se stal náš blokař Matt August, který nejprve sérií kvalitních podání a posléze výbornou obranou na síti, strhnul svůj tým k vítězství.

„Pro mě to dneska je takové hořké vítězství, protože i když jsme vyhráli, tak jsme ztratili bod. Měli jsme dohrát třetí set a skončit zápas po hodině, ale udělali jsme z toho zbytečné drama, takže nejsem spokojený s výsledkem 3:2, ale s výhrou ano,“ zhodnotil minimálně na další dva týdny poslední domácí vystoupení svého týmu trenér Jakub Salon.