10. 01. 2021

Karlovarsko zavítalo do Frýdku-Místku

V předehrávce 21.kola volejbalové Uniqa extraligy mužů se ve Frýdku-Místku utkal domácí tým Black Volley Beskydy s jedním z favoritů soutěže, týmem ČEZ Karlovarsko. Do zápasu vstupovaly oba týmy po včerejších zcela rozdílných duelech. Karlovarsko relativně jednoznačně porazilo Zlín, Beskydy měly za sebou zápas v Praze, který jim nevyšel podle představ, a z Čech si přivezly prohru 1:3.

Beskydy nastoupily s mladými odchovanci Drozdem na smeči a Prokůpkem na „handě“ již v základní sestavě. Karlovarsko si hned v úvodu vypracovalo tříbodový náskok, který si udržovalo až do střední části, kdy domácí nejprve stáhli náskok a posléze se dostali do vedení 15:14, na což trenér hostí reagoval time-outem. Série přímých bodů z výborného servisu Keeminka nezastavily ani dva time-outy domácích, ale ažKeeminkovo podání do autu za stavu 21:15. Konec setu pak už byl v režii hostí, kteří jej dohráli do vítězného konce 25:16.

Odvážně hrající Karlovarsko začalo lépe i ve druhém setu. Vytvořilo si opět pohodlný náskok hned v úvodu setu. Beskydy nenašly na dobře ve všech herních činnostech hrajícího soupeře zbraň. Jediné dramatické momenty tak ve druhém setu přineslo pouze několik sporných výroků rozhodčích.

Třetí set se odvíjel podle obdobného scénáře jako druhý. Karlovarsko si až do konce udrželo vysokou úroveň a Beskydy ani několikerým střídáním nedokázaly odvrátit prohru 3:0.