07. 10. 2021

Doma začínáme sezonu již tradičně s VK Ostrava

V sobotu 9. října 2021 přivítáme opět na prvním domácím utkání nového soutěžního ročníku 2021/2022 volejbalové UNIQA Extraligy naše soupeře. Začínáme derby s Ostravou. Těší nás, že se můžeme po dlouhé době setkat a vidět se z „očí do očí“ a sdílet tak atmosféru nových bitev společně na jednom místě. Náš tým prošel značnou obměnou kádru, odešli zkušené opory jako Dolgopolov, Romanutti, August či Moník. Hráčskou kariéru ukončil náš kapitán Tomáš Široký a na místa volejbalových matadorů přišli mladíci s potenciálem a příslibem do budoucnosti.

V našich dresech Black Volley Beskydy tak uvidíme například nového kapitána týmu Jakuba Motyčku, který k nám zamířil ze Zlína, nahrávače Adama Provazníka z Brna, libero Dominika Jelena, blokaře Ondru Muroně, kteří přišli od našeho dnešního soupeře VK Ostrava a amerického sympaťáka, rovněž na postu blokaře Iana McLaina. Dále chceme v našem týmu přivítat odchovance našich klubů Blue Volley Ostrava a Green Volley Frýdek-Místek z řad juniorů a kadetů, kteří začnou získávat cenné zkušenosti s extraligovou konkurencí. A přestože s námi nebudou na všech zápasech, protože mají také hráčské povinnosti ve svých týmech, jsme moc rádi, že jsou součástí družstva. Jejich prostřednictvím naplňujeme náš dlouhodobý cíl, vychovávat hráče pro vrcholový mužský volejbal.

Letošní tým BLACK VOLLEY BESKYDY tak vstupuje do zápasů s nejmladším kádrem UNIQA Extraligy. Přesto bychom rádi potrápili a zaskočili nejednoho favorita. Máme za sebou již první utkání z horké palubovky Jihostroje České Budějovice, kde jsme nestačili na výborně hrající domácí a prohráli 0:3 na sety. Chceme tedy minulé kolo odčinit kvalitnějším výkonem v následujících zápasech proti VK Ostravě a Fatře Zlín.

Dnešní soupeř z nedaleké Ostravy prošel také velkými personálními změnami. Tou nejzásadnější je asi výměna na postu hlavního trenéra, kde Jana Václavíka nahradil Slovák Richard Vlkolinský. Odešli také hráčské opory, zejména Janků do Liberce, Ihnát do Karlových Varů a Sedláček do Českých Budějovic. Tým se ale vhodně doplnil, zkušené matadory Kotase, Jambora a Sobczaka podpoří dva mladíci z Polska a vlastní odchovanci. Zajímavé také bude pozorovat třeba Dominika Fořta, zkušeného smečaře, který se do Ostravy vrací ze zahraničního angažmá.

Celý ročník se tak máme na co těšit. Přejme si, ať nás opět negativně nepostihne zásah „vyšší moci“ a my se tak budeme smět plně věnovat našemu krásnému sportu pod vysokou sítí.

Příznivci a fanoušci našeho týmu - BAVTE SE!

Váš tým BLACK VOLLEY BESKYDY!