23. 10. 2022

První venkovní zápasy 1. ligy mužů

Po prvních čtyřech kolech, ve kterých jsme hráli všechny zápasy doma nás poprvé čekal výlet na hřiště soupeřů. Jak Lvi Praha, tak VK EGE České Budějovice, naši soupeři o víkendu, slibovali dramatický volejbal. Lvi jako druhý celek první ligy, hlavně záložní tým nejbohatšího českého volejbalového klubu má ambice vždy nejvyšší, to samé se dá říct o Budějovicích, které jsou také rezervou tentokrát nejúspěšnějšího volejbalového klubu posledního desetiletí. U nás nastupují primárně hráči úspěšné mládežnické generace ročníku 2003 a mladší. A tak jsme v pátek vyrazili se snahou zabojovat o udržení dosavadního prvního místa.

Před cestou do Prahy jsme si ráno ještě zatrénovali a plni elánu se vydali na cestu. Naštěstí jsme vyjeli s takovým předstihem, že ani dvě ucpávky na D1 nás nerozhodily a dorazili jsme k soupeři s předstihem. Samotný zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, ale naši mlaďoši měli vždy o něco navrch. Výborný servis spolu se slušnou přihrávkou položili základ vysoké úspěšnosti na ztrátě, a když se nám v každém setu podařilo pár úspěšných bloků, vítězili jsme relativně hladce 3:0.

Sobotní zápas v Budějovicích tak byl další možností vyzkoušet všechny hráče. Kluci opět ukázali, že ať nastoupíme v jakékoliv sestavě, jsme schopni se měřit s těmi lepšími týmy dospělých v 1.lize i se třemi změnami v sestavě. Obzvlášť bych chtěl vyzdvihnout výkon Kuby Krejčíčka na smeči, a třech zvládnutých koncovkách, které svědčí o vnitřní síle týmu. Tak dále překvapivě vedeme jako nováčci tuto soutěž. Jsem rád, že se nepotvrdily prognózy a obavy českých týmů, že s příchodem moravských utrpí kvalita soutěže. Kluci jsou správně nažhavení a budou chtít i o tomto víkendu dokázat, že dosavadní výsledky nebyly náhodné. Stále se držíme nohama na zemi a našim primárních cílem zůstává postup do závěrečného play off, které kluci v této podobě v mládežnických soutěžích ještě nezažili.

V pátek 28.10. přivítáme hegemona 1. ligy Sokol Dobřichovice v hale Sportovního gymnázia od 17:30 a v sobotu v 11 hodin tým Plzně na hale v Nové Bělé.

Michal Provazník

hlavní trenér