18. 10. 2023

A je to tady! Tak jsme se dočkali

Nový soutěžní ročník 2023/2024 právě nyní startuje. I když jde oficiálně o druhé kolo, tak kromě televizního utkání mezi celky Brna a Českých Budějovic, se neodehrál jediný duel prvního kola. Dnešní představení je tedy otevíracím zápasem nového ročníku extraligy pro oba přítomné soupeře. Kdo si ale tento večer ukousne z prvního tříbodového koláče, se ukáže již zanedlouho, na konci tohoto střetnutí. My pevně věříme, že body zůstanou doma, v hale týmu BLACK VOLLEY BESKYDY.

Náš tým prošel tak jako každý rok a každý jiný tým, hráčskou obměnou prakticky na všech postech. Základní osa zůstává zachována, stálice naší hry se podařilo udržet pohromadě, nahrávač Mišek s univerzálem Perrym budou i nadále vybízet k útoku, sekundovat jim budou smečaři Benda s Kolouškem a také navrátilec z rakouské ligy Slovák Mečiar. Obranu v zadní části hřiště bude dirigovat libero Ptáček a neproniknutelnou hráz na síti utvoří oba zahraniční blokaři z loňské sezóny Brazilec Guimaraes s Ukrajincem Danylovem. Tyto zkušené hráče doplní nadějné mládí v podobě juniorského reprezentačního nahrávače Martina Hilšera a zejména dlouholeté opory našich mládežnických celků, smečaři Malík s Krejčíčkem, blokaři Klimeš, Flegr a Přibyl, univerzál Sztolarik a libero Míček. Hlavním trenérem je Michal Provazník a další novou tváří realizačního týmu je asistent trenéra Vojtěch Bauman.

Celek BLACK VOLLEY BESKYDY je tedy připraven, vhodně doplněn a hlavně odhodlán bojovat o každý míč, o každý bod, o každý set a každý zápas. Příprava na sezónu nedopadla vůbec špatně, vítězství na turnaji v Kojetíně a zejména úspěch na Memoriálu Karla Lázničky v Brně, by mohl leccos naznačit.

Stejně tak kocouři z Příbrami doznali personálních změn, nový kouč Lubomír Vašina přiveze do Frýdku-Místku například řadu cizinců, mezi kterými nalezneme pár Ukrajinců, Brazilce i zástupce Argentiny. A podobně jako beskydští hráči, tak i příbramští Kocouři mají z přípravných zápasů zajímavé skalpy, výhra s Duklou Liberec nebo s českobudějovickým Jihostrojem se počítá.

Máme se proto na co těšit, nejen v dnešním utkání, ale i v celé sezóně nás jistě čekají strhující duely, fantastické boje a sportovní zážitky, pro které se vyplatí tento náš krásný sport zajít na živo shlédnout, zafandit a zažít nádherné sportovní výkony.

Zároveň se těšíme my na Vás, na naše věrné fanoušky a přátele, protože bez Vás, by to nešlo.

Krásnou podívanou všem příznivcům volejbalu přeje tým

BLACK VOLLEY BESKYDY